Fem sätt att marknadsföra dina skönhetsprodukter

Äger du en skönhetsbutik är det viktigt att produkterna och ditt företag marknadsförs ordentligt så att kunderna kan handla från ditt sortiment. Ibland kan det vara svårt att komma på sätt att marknadsföra sig, speciellt om man inte har råd att köpa reklamutrymme i radio, tv eller tidning.

Som företagare måste man ständigt locka kunder. Oavsett om man har en fysisk butik eller en webbshop är det bra att synas. Är du återförsäljare av något som finns i apohems sortiment har du troligtvis redan ett bra utbud med bra produkter, men det är ändå viktigt att synliggöra sig.

Fem kostnadseffektiva sätt att marknadsföra dig på

Har du brist på bra sätt att marknadsföra dig på kommer du få mycket nytta av nedanstående tips. Du kan själv välja hur mycket eller lite av det du vill ta till dig.

  • Anordna event för att visa upp och prata om dina produkter. Ett event är ett smart sätt att visa upp dina produkter på och låta kunderna prova, lukta och känna på dem. Du får också en chans att visa företaget från sin bästa sida genom att ge kunderna ett extra bra kundbemötande. Förhoppningsvis kan du även få dem att köpa produkter av dig på plats och på så vis få återkommande kunder.
  • Lägg ut annonser på Blocket eller Tradera. Det är möjligt för företagare att marknadsföra sig via hemsidor som redan har många besökare. Blocket och Tradera är bara två exempel.
  • Sätt upp ett reklamblad på en anslagstavla. De flesta kommuner har anslagstavlor där allmänheten kan sätta upp efterlysningar, jobbansökningar och reklam för event. Där kan även du sätta upp ett reklamblad för att få ditt företag och dina produkter att synas i närområdet.
  • Prata med butiker i ditt område och försök få till ett samarbete. Om du kan få en liten hörna hos en eller flera befintliga butiker, där dina produkter kan säljas, är det ett bra sätt att synas. Men räkna inte med att få någon vinst från produkterna eftersom butiksägaren, precis som du, köper in produkter billigt från leverantörer för att kunna sälja det dyrare och gå med vinst. Om butiksägaren ska gå med på att ge dig utrymme i sin butik bör du därför skänka produkterna till butiksägaren som en form av betalning för att du och dina produkter får en plats i deras butik.
  • Förbättra dina plattformar. Har du en fysisk butik kanske du kan förbättra skyltfönstret för att locka kunder. Har du ingen webbshop skulle du kunna skaffa en för att göra dig mer synlig och om du redan har en webbshop kan du försöka att sökoptimera hemsidan så att den blir synligare hos sökmotorerna.

Ytterligare ett tips är att använda produkterna du säljer. Säljer du parfymer kan du själv bära parfymerna som ett sätt att uppmärksamma folk i din omgivning på dem. Du kan även ställa fram dina hudvårdsprodukter synliga i badrummet när du har gäster och/eller ge bort dina produkter som present när någon fyller år. All marknadsföring är bra, även om det bara är något litet och diskret.