Allt om Grillmässan

Grillmässan är Sveriges största mässa för dig som gillar att grilla. Sedan 2014 har Grillmässan visat upp marknadens bästa grillar, de senaste tillbehören, trenderna och nyheterna. Här samlas både professionella kockar, olika företag och självklart alla grillentusiaster. Mässan äger vanligtvis rum under tre dagar på Kungliga Djurgården i Stockholm, men år 2020 arrangeras en digital version. Här kan du läsa mer om Grillmässan och om marknadens bästa grillar.

De bästa grillarna & grilltipsen

En av de stora höjdpunkterna på Grillmässan är att se de bästa grillarna. De främsta varumärkena presenterar sina klassiska modeller och nyheter. På Grillmässan finns såklart populära märken som Bluegaz representerade. Bluegaz erbjuder prisbelönta gasolgrillar och kolgrillar i olika storlekar som passar för tomten såväl som balkongen. Deras grillar är praktiska och estetiskt tilltalande. På mässan kan du titta på de olika modellerna och du hittar såklart även inspiration om hur du bäst grillar med dem.

Mat & Dryck

En stor del av Grillmässan handlar om olika smakupplevelser. Alla älskar grillad mat och ingen går härifrån hungrig. Besökare får smaka på en mängd olika grillade läckerheter samt lära sig om hur man smaksätter köttet, olika grilltekniker och de senaste trenderna. Här finns kända kockar och Årets grillmästare på plats och du kan passa på att inspireras av dem och ta del av deras tips. Självklart är det inte bara maten som står i fokus utan även drycken. Under Grillmässan utses årets Grillöl som ska vara en öl som lämpar sig särskilt väl med grillad mat. Även årets Grillvin utses. Det är en mycket trevlig mässa som passar alla grillentusiaster och deras nära och kära. Efter mässan tar du med dig värdefulla grilltips som kommer att förgylla sommarens grillstunder.

Tävlingar & Event

En mycket uppskattad del av Grillmässan är de olika tävlingarna och event som sker. Mässan arrangerar tävlingar där deltagare har möjlighet att vinna fina priser. En av höjdpunkterna brukar vara de olika workshops som äger rum under mässan. Dessa varierar varje år och anpassas efter rådande trender. Oftast handlar det om att ge deltagarna tips och ny kunskap om hur de kan ta grillningen till nästa nivå.

Praktisk information

Grillmässan har arrangerats årligen sedan 2014. Den äger vanligtvis rum i slutet av maj och för många är denna mässa startskottet för grillsäsongen. De senaste åren har Grillmässan varit en del av Sverigedagarna på Djurgården i Stockholm. Mässan kallas ofta för Sveriges största grillfest. Den är öppen för entusiaster, kända matprofiler, matintresserade och yrkesverksamma inom tillverkning eller restaurangbranschen. På grund av den rådande situationen med coronaviruset kommer Grillmässan 2020 ske i digital version. Det kommer således inte vara en fysisk Grillmässa i dagsläget. De kommer dock att ha en webbaserad guide till det mesta som handlar om grillat och grillar. Här kommer du fortfarande att kunna läsa om hur du bäst fixar uteplatsen, olika grilltips och de bästa grillarna. Även olika erbjudanden och tävlingar kommer att arrangeras. För dig som är vill köpa en grill och vill veta mer om olika modeller kan kontakta de olika varumärkena direkt. Om du till exempel vill veta mer om Bluegaz olika grillar kan du kontakta dem direkt på deras hemsida eller via telefon.