Bästa konferensmaten

Om du eller ditt företag ska arrangera en konferens är det här definitivt en text för dig. Nedan kan du hitta bra tips och inspiration gällande allt från vilken mat du kan servera som bäst passar alla och just din konferens till hur du kan tänka gällande hur schemat bör se ut.

Tips på mat och dryck för just din konferens

I dessa tider kan det vara svårt att hitta bra och prisvärda alternativ på mat och dryck som passar alla. Det första du som arrangör behöver göra är därför att ta reda på vad dina konferensdeltagare har för preferenser. Se till att du redan i inbjudan ber de inblandade att skriva sina allergier eller matpreferenser så att du i god tid kan börja planera maten och drycken.

En uppskattad konferens kommer inte bara att gynna dig personligen, det kommer också göra att konferensdeltagarna förknippar ditt företag med något positivt. Därför är det viktigt att planera tillfället noga, inte bara när det handlar om mat och dryck utan att skapa en positiv helhetsbild. Ett exempel som du kan använda dig av för att skräddarsy din konferens är att ta hjälp av dintarta och på det sättet får du enkelt en tårta som passar just dina konferensdeltagares behov. Du kan dessutom få din egen företagslogga på tårtan och se till att den blir en nödvändig och god marknadsföringsdetalj för just ditt företag.

På samma sätt kan du ta hjälp av internet och exempelvis olika guider för att hitta den perfekta konferenslokalen till din konferens. Precis som maten påverkar lokalen i allra högsta grad vilket intryck konferensen gör på deltagarna och på vilket sätt de kommer ihåg dig och ditt företag på. Du måste inte alls välja den dyraste lokalen utan satsa hellre på att anpassa lokalen efter just ditt konferensbehov och tänk på att den ska vara tillgänglig och anpassad efter dina deltagares behov också. På det sättet kan du välja matalternativ som passar dina deltagare också samt lägga mer av din budget på mat och dryck istället för att investera i den dyraste lokalen.

Andra saker som kan vara bra att hålla koll på i din planering är att tidigt sätta upp en budget. På det sättet kan du enkelt se hur mycket du kan spendera på konferensen. Satsa gärna på din konferens och gör det lilla extra för dina konferensdeltagare, det kommer bara gynna dig och ditt företag i längden. Det kan handla om att se till att alla får sina matpreferenser tillgodosedda på samma sätt som det kan handla om att ha råd att bjuda på gott eftermiddagsfika och inte bara frukt. Samtidigt måste du komma ihåg att inte spendera mer än vad företaget har råd med, alternativt ta ut en kursavgift från deltagarna om konferensen kräver det. Du kanske också kan söka sponsorpengar och samarbeta med ett annat företag för att kunna skapa din drömkonferens med en mycket begränsad budget.

När gästerna har anmält sina matallergier och preferenser är det dessutom viktigt att komma ihåg att det inte bara handlar om att bjuda på en middag eller en omgång fika. Det kan vara lika viktigt att erbjuda vatten, frukt eller godis under tiden som konferensen pågår för att göra dina konferensdeltagare så nöjda som möjligt.