Mode- och skönhetsevent i Sverige

Det är ingen hemlighet att vi i Sverige och resten av Skandinavien har ett stort intresse för både mode och skönhet. Det är heller ingen hemlighet att resten av världen uppskattar vår stil och gärna själva försöker implementera den. Den skandinaviska stilen är stilren med raka linjer och går ofta i monokroma mörka färger även om vitt syns med jämna mellanrum. När det kommer till makeup är det den naturliga stilen som gäller. I Sverige, och även i resten av de skandinaviska länderna, anordnas varje år flertalet mode- och skönhetsevent där det allra senaste från de allra hetaste designerna och märkena lyfts fram och hyllas eller dissas. Det överlägset största eventet är Stockholm Fashion Week som sedan år 2005 har utgjort norra Europas största modevecka. Två gånger på år anordnas detta event och press, intressenter och influencers från hela världen får chansen att se kommande säsongs nyheter.

Sweden Fashion & Beauty Day

Sweden Fashion & Beauty Day är en heldag arrangerad av tidningarna Damernas Värld, VeckoRevyn, Mama och STYLEBY med fullt fokus på mode och skönhet. Detta nya event tar plats i Stockholm och äger rum den 27 oktober. På festivalen kan du ta del av alla nyheter inom branschen genom att lyssna på trendtalks och intervjuer med influencers och andra kända profiler där du kommer få en hel del tips. Du kan även gå på modevisning och träffa designers och ta chansen och fråga dem det du alltid har undrat över eller bara berömma deras kreationer. Om du vill testa på nyheter inom skönhetsindustrin är detta såklart fullt möjligt. I år har Damernas Värld även beslutat att dela ut den 36:e upplagan av deras hedersfyllda pris Guldknappen under dagen. Priset kommer gå till någon som under det gångna året har utmärkt sig lite extra inom branschen. Det kommer bli en spännande utdelning, så missa inte den om du är på plats!

Bradley_fashion

Health & Beauty Scandinavia

Det är inte bara i Sverige som det anordnas events kopplade till mode och skönhet inom Skandinavien utan även våra grannländer har en hel del att erbjuda. I Norge anordnas till exempel Health & Beauty Scandinavia som riktar in sig först och främst på skönhet. Mässan äger rum i Telenor Arena i Fornebu utanför Oslo under tre dagar i februari månad. Den första dagen är öppen bara för branschfolk medan följande två dagar är öppna för allmänheten. Under dessa dagar kan du ta del av allt inom skönhet, såsom nyheter inom spa, hälsa, kroppsbehandlingar, hår och även mode. Det är två dagar proppfulla med spännande nyheter, härliga erbjudanden och skönhet i alla dess former. Att ta sig till mässan är inte alls svårt och är absolut värt även för oss i Sverige. Närheten till landets huvudstad gör det smidigt att ta sig dit och samtidigt besöka den moderiktiga staden Oslo.